Kwaliteit is zo goed als het bestand dat u ons digitaal aanlevert!

Het GetYourShirt team is niet snel tevreden. We proberen het maximale resultaat uit elke opdracht te halen. De kwaliteit is echter zo goed als het bestand dat u ons digitaal aanlevert.

Bestand aanleveren? Wij helpen u op weg.
Wij bedrukken onze textiel via een zeefdruk techniek. Dit betekent dat alle kleuren apart worden gedrukt, kleur voor kleur. Daarom is het van belang dat wij uw ontwerp “uit elkaar kunnen trekken”. Zodat wij van elke kleur een aparte film kunnen uitdraaien. De voorkeur gaat daarom uit naar vectorbestanden.

       
Complete logo   kleur 1 logo paars   kleur 2 logo groen

De twee laatste plaatjes worden eerst op een film gezet, daarna op een zeef geprojecteerd. Daar waar geen licht komt blijft de zeef open. Daar laat de zeef inkt door. De twee zeven worden op de machine gezet en zo wordt elke kleur apart op het textiel aangebracht.

Veel puntjes
Naast vectorbestanden bestaan er ook pixel bestanden. Deze zijn opgebouwd uit heel veel kleine puntjes. Het aantal puntjes bepaalt de kwaliteit. U kunt zich voorstellen dat als een bestand met weinig puntjes vergroot wordt dat er dan een “korrelig”plaatje over blijft. Bestanden die van Internet worden gekopieerd zijn dan ook de slechtst denkbare bestanden, niet te scheiden en weinig puntjes.
Onderstaand bestand ziet er in deze vorm heel aardig uit.

Maar wordt het logo groter gemaakt, bijvoorbeeld voor een afbeelding op een shirt, dan ziet u het volgende. Dat is toch een stuk minder scherp.

makkelijk aanleveren
Het makkelijkste is natuurlijk als u de bestanden digitaal aanlevert. U kunt dat per e-mail doen, afhankelijk van uw provider tot 10 MB. Bestanden die groter zijn kunnen geüpload worden via onze server. Indien van toepassing zullen we u hiervoor een mail met link toesturen. Het beste wat u kunt doen is de grafische bestanden opmaken in:

Bestand/programma     Opmerking
Adobe Illustrator 10   Lettertype moeten omgezet worden naar contouren
Coreldraw X4   Lettertype moeten omgezet worden naar contouren
Adobe photoshop   CMYK kleurenmodel
JPG bestanden   Bitmap bestand, alleen mogelijk bij 1 kleur
EPS   EPS vector bestand
TIFF bestanden   Bitmap bestand

Voor platte tekst bestanden is Word een alternatief. Nog een tip: gebruikt u een outline rond tekst, zet de tekst dan altijd om naar kromme, dit voorkomt vervorming.
Het is altijd fijn als u, ter controle, een PDF bijvoegt. Dan weten wij zeker dat het er uit komt te zien zoals u dat voor ogen heeft.

Komt u er niet uit?
Bel dan even met de klantenservice zij helpen je graag verder: 040-293 07 70.